Friday, January 22, 2016

12 Cakes 12 Months: #1 Crescent Cherry Cheesecake


Here is my first entry on my 2016 cake project challenge. The first cake I made a couple of days ago was crescent cherry cheesecake - you can find the recipe here. When my husband tasted it for the first time, he said 'Real treat'. We like all cherry pie filling based cakes and pies so we enjoyed the  cheesecake too. However, the best and the tastiest part of it was the topping made of oatmeal, brown sugar, pecans and milk and powdered sugar glaze. The crescent rolls bottom and the cheese were not that good. Maybe a reason was that I used vanilla extract instead of almond (did not have almond extract). Anyway, next time, if when I make this kind of cherry cheesecake again, I will try to modify it a bit. Maybe I will use the pie crust layer, not the crescent rolls.

If you want to join my 2016 cake project,  join this Facebook group and share your 'cake entries' there. I will link your monthly challenge results below my project post.


Widoczny na zdjęciu sernik z wiśniami to moje pierwsze podejście projektowe z serii 12 Ciast 12 Miesięcy. Przepis znalazłam tutaj. Sernik był bardzo smaczny, szczególnie jego górna warstwa: mieszanina płatków owsianych, brązowego cukru, orzechów pekanowca i polewy na bazie cukru pudru i mleka. Dolna część stanowiła słabszy punkt wypieku. Może przyczyną tego była fakt, że zamiast olejku migdałowego (okazało się, że nie mam - 'wyszedł') użyłam waniliowego, a może spód z cienkiego ciasta (gotowe - do kupienia w tutejszych sklepach) na rogaliki niezbyt się sprawdził.

Następnym razem spróbuję ten sernik trochę zmodyfikować. Może kruche ciasto na spodzie będzie smaczniejsze.


Jak zrobić ciasto:





A potem polukrować.


A jakie ciasto Wy pieczecie w tym miesiącu? Chętnie dodam tu linki do Waszych postów związanych z projektem 12 Ciast 12 Miesięcy'.
Zapraszam do przyłaczenia się do projektowej grupy na FB!

No comments :

Post a Comment